Ledenvergadering

Bakkersboek

Nieuwe DVD

Rietdekkers

DVD Een spoor van vernieling (trailer)
en andere uitgaven op DVD

Aanbrengen Rijksmonumenten-bordje

Rijksmonumenten

Struikelstenen

Het bakkersboek.

Na jaren van voorbereiding is afgelopen 25ste maart het eerste exemplaar van het boek “Broodnodig” ten doop gehouden, een publicatie gewijd aan de vele bakkers die binnen onze gemeente werkzaam zijn geweest in de loop van de afgelopen ca. 100 jaar.

Deze plechtigheid vond plaats in het museum “De Koperen Knop” waar het eerste exemplaar werd aangeboden aan  mevrouw Heijkoop. Dit na analogie van een vergelijkbare handeling die vele jaren geleden werd verricht door mevrouw Brinkman van de toenmalige burgemeester naar aanleiding van de feestelijke opening van de “SABA” de bakkerij van de Samenwerkende Bakkers van Hardinxveld-Giessendam.

Het aansnijden van het brood werd vooraf gegaan, na een openingswoord door onze voorzitter Johan van den Bout, door een inleiding met een powerpoint presentatie door ons bestuurslid en tevens auteur van het boek Alie van Lopik-de Jong. Tot de genodigden behoorden, behalve vertegenwoordigers van het gemeente bestuur, ook veel nakomelingen van de bakkers die in het boek aan de orde komen en natuurlijk vertegenwoordigers van de enige  nog volledig werkzame  bakker binnen onze gemeente de familie Soetenman.

Ook werden enkele mensen in het zonnetje gezet en wel Jannie Teeuw en Joop de Bruin zij kregen een bloemetje en een boek voor hun bijdragen aan het boek. Alie van Lopik-de Jong kreeg een bloemetje uit de handen van ons bestuurslid Willy van de Bree.

Na afloop was er gelegenheid voor de genodigden om het boek tegen gereduceerde prijs aan te schaffen en was een gratis exemplaar beschikbaar voor allen die op enigerlei wijze hadden bij gedragen aan de totstandkoming van deze publicatie.

Het boek beslaat 136 pagina’s en is verluchtigd met vele foto’s, het is gebonden en met harde kaft verkrijgbaar bij onze vereniging voor de prijs van €17,50. Op zaterdagmorgen tussen 10.00 uur en 12.00 is het Historisch centrum in de Peulenstraat open.

Leden van onze vereniging krijgen het boek gratis thuis gestuurd.

De heer en mevrouw Heijkoop genoten zichtbaar van de uitreiking van het boek.

Het was dan ook een drukte van belang en iedereen had nog wel verhalen die los komen als je zoveel bakkers en of nakomelingen bij elkaar hebt bij een kopje koffie en een lekker stuk krentenbrood.