Ledenvergadering

Bakkersboek

Nieuwe DVD

Rietdekkers

DVD Een spoor van vernieling (trailer)
en andere uitgaven op DVD

Aanbrengen Rijksmonumenten-bordje

Rijksmonumenten

Struikelstenen

Rietdekkers van Krimpen tot Giessendam

Het is twintig jaar gelden dat de toenmalige voorzitter van de Historische Vereniging Hardinxveld-Giessendam in het kader van de tentoonstelling oude ambachten aan Piet Boer vroeg om een boekje te schrijven over het vak van zijn vader. Piet Boer doorzocht in de jaren daarna oude fotoboeken en ging klanten en collega rietdekkers van zijn vader af voor verhalen. Het uiteindelijke boek geeft een uitgebreid overzicht van de vele rietdaken in de regio. Sommigen bestaan nog steeds, anderen zijn verdwenen. Het boek is een mooi historisch document van de regio geworden, waarbij Piet Boer bij elk huis heeft getracht neer te zetten wie er woonden. Hij belicht naast Hardinxveld-Giessendam onder andere woningen in Giessenburg, Sliedrecht, Papendrecht en Wijngaarden.

Het boek is te koop op www.lulu.com
Zoek op P. Boer & Zn.

Piet Boer heeft onlangs zijn tweede boek uitgebracht. Na 'Buitendams 443' is nu 'Rietdekkers van Krimpen tot Giessendam' verschenen. Het 316 paginatellende boek gaat uitgebreid in over het ambacht rietdekken, het gereedschap en het product. Maar ook over de vader en opa van Piet Boer, zijn collega's en klanten en dus de vele met rietdaken bedekte woningen in de Alblasserwaard en Krimpenerwaard.

Van dezelfde auteur verscheen eerder Buitendams 443, eveneens te bestellen bij www.lulu.com