Ledenvergadering

Bakkersboek

Nieuwe DVD

Rietdekkers

DVD Een spoor van vernieling (trailer)
en andere uitgaven op DVD

Aanbrengen Rijksmonumenten-bordje

Rijksmonumenten

Struikelstenen

Een spoor van vernieling

Naar aanleiding van de documentaire “Bommen op de Buldersteeg” zijn ook verhalen los gekomen over de bombardementen rondom het station van Giessendam. Verhalen van mensen die dit als kind hebben meegemaakt. Toch is het niet eenvoudig om dit 70 jaar na dato nog precies weer te geven, want alles vervaagd. Wel is duidelijk dat er tenminsten 5 doden waren te betreuren en dat er veel winkels en woningen in puin lagen. Maar wat echt het doel was?

Door het te vertellen en vast te leggen blijft ook dit stukje historie bewaard. De generatie die er nog van weet wordt steeds kleiner en van de vertellers zijn er helaas ook al weer overleden.

DVD een spoor van vernieling

Trailers
Een spoor van vernieling