Aanbrengen van het eerste Rijksmonumentenbordje

In 2014 werd door de Rijksdienst voor Cultureel erfgoed (RCE) in samenwerking met de ANWB een nieuw bordje ontworpen om de herkenbaarheid van Rijksmonumenten te bevorderen.

Dit bordje werd niet gratis verstrekt maar diende door de eigenaren van Rijksmonumenten zelf te worden aangeschaft.

Omdat de Historische Vereniging dit initiatief van harte toejuichen werd besloten om aan de eigenaren van Rijksmonumenten binnen onze gemeente dit bordje kosteloos ter beschikking te stellen.

De bedoeling hiervan is om herkenbaarheid van “onze plaatselijke” Rijksmonumenten te bevorderen en onder de aandacht te brengen.

In dit kader werd zaterdag op 11 april  2015 het eerste bordje door onze plaatsgenoot en directeur van het Cultureel en Sociaal Planbureau Kim Putters bevestigd aan de gevel van de toren van de Hervormde kerk op de Dam.

Dit gebeurde onder toeziend oog van burgemeester Roel Augusteijn, leden van het college van B&W en van de Hervomde gemeente, de overige Rijksmonumenteneigenaren en andere genodigden.

Na deze officiële handelingen werden in het Historisch  Informatie Centrum de overige monumentenbordjes uitgereikt aan de andere monumenten eigenaren waarna de plechtigheid werd besloten met een hapje en een drankje. 

Naar overzicht
Volgend bericht

Word lid van
onze vereniging!

Lid worden