Nieuwsoverzicht

Nieuwe website online

10 april 2019

Vanaf Woensdag 10 april 2019 is de nieuwe website van de Historische Vereniging Hardinxveld-Giessendam online

Lees meer

Voorjaarslezing 2019

10 april 2019

Voorjaarslezing en Algemene Ledenvergadering Historische Vereniging 10 april 2019 

De voorjaarslezing werd gehouden in partycentrum 't Hart. te Boven-Hardinxveld.  dhr. Ronald Nederveen, sprak over 'Begraven in Hardinxveld-Giessendam : van burenplicht tot onderneming'.

Aansluitend werd de jaarlijkse Algemene ledenvergadering gehouden

Lees meer

Najaarslezing 2018

27  november 2018

Najaarslezing 27 november2018 – Jubileumavond 40 jaar Historische Vereniging

De najaarslezing had als onderwerp de kunststroming ‘Art Nouveau’ en werd gehouden door mevrouw Olga Harmsen uit Dordrecht.

Lees meer

Agenda

In de agenda vindt u alle evenementen en activiteiten van onze vereniging.

Lees meer

Monument Het Stookhuisje

maart 2019

Sinds lange tijd stond het stookhuisje aan Binnendams 48 regelmatig op de agenda van de bestuursvergaderingen. Men zag met lede ogen aan dat het laatste stookhuisje van ons dorp, langzaam aan verval ten onder ging. 

Lees meer

Struikelstenen (Stolpersteine)

maart 2019

Op meerdere plaatsen in ons land zijn in de straat voor het huis waar joden hebben gewoond die in de oorlog zijn omgekomen  zogenaamde struikelstenen in het wegdek geplaatst.  De stenen zijn vierkant en hebben een messing bovenkant waarin de naam, geboortedatum en datum van overlijden zijn gegraveerd. Voor zover wij weten is uit onze gemeente alleen de familie Meiboom omgekomen in de oorlog 

Lees meer

Digitale Nieuwsbrief

Twee keer per jaar bezorgen wij het Mededelingenblad van onze vereniging bij u in de brievenbus. Bij evenementen of bijeenkomsten ontvangt u van ons een aankondiging per post. Als u tussentijds op de hoogte wilt blijven van verenigingsnieuwtjes en aankondigingen, dan kunt u zich hieronder aanmelden voor onze digitale nieuwsbrief.

Lees meer

Bakkersboek

25 maart 2017

Na jaren van voorbereiding is op 25 maart 2017 het eerste exemplaar van het boek “Broodnodig” ten doop gehouden, een publicatie gewijd aan de vele bakkers die binnen onze gemeente werkzaam zijn geweest in de loop van de afgelopen ca. 100 jaar.

Lees meer

DVD 'Een spoor van vernieling'  (2015)

Naar aanleiding van de documentaire “Bommen op de Buldersteeg” zijn ook verhalen los gekomen over de bombardementen rondom het station van Giessendam begin 1945. Verhalen van mensen die dit als kind hebben meegemaakt. Toch is het niet eenvoudig om dit 70 jaar na dato nog precies te herinneren, want alles vervaagd. Er waren tenminste 5 doden te betreuren en veel winkels en woningen in lagen puin. Maar het doel van het bombardement is nooit helemaal duidelijk geworden.

Lees meer
Nieuwsoverzicht

Word lid van
onze vereniging!

Lid worden