Herdruk jeugdboek 'Helsluis'

Met een ondertitel

Bekijken

Jeugdboek ‘Helsluis’ herdrukt

In 2020 vieren we ’75 jaar bevrijding’. Een van de onderdelen daarvan is een tentoonstelling over de ‘Merwedegijzelaars’ in De Koperen Knop. Op 16 mei 1944 hielden de Duitse bezetters een grote razzia als vergelding voor het doden van 2 ‘landwachters’ door het verzet. De verwachting is dat de basisscholen de tentoonstelling over de Merwedegijzelaars zullen bezoeken.
In 2018 verscheen een jeugdboek over dit onderwerp met de titel 'Helsluis'. Dit boek is door de Historische Vereniging gratis uitgedeeld aan alle leerlingen van groep 8 van de plaatselijke basisscholen. Inmiddels is het geheel uitverkocht en we willen het graag laten herdrukken. Er wordt nog steeds naar gevraagd en we verwachten dat de vraag weer toeneemt als de leerlingen de tentoonstelling bezoeken. Scholengemeenschap De Hoven, met veel leerlingen uit Hardinxveld-Giessendam, wil het onderwerp van het boekje ‘De Helsluis’ gebruiken in een musical. Om de leerlingen warm te maken voor het onderwerp wordt ‘De Helsluis’ tegen sterk gereduceerde prijs ter beschikking gesteld van deze scholengemeenschap.
We hopen hiermee te bereiken dat jongeren leren hoe het is om te leven in onvrijheid en repressie en zich daardoor nog meer bewust worden van de vrijheid die we met elkaar genieten. Zo wordt een bijdrage geleverd aan één van de MAG doelen ‘het respectvol met elkaar omgaan’.
De herdruk van dit boek wordt voor de Historische Vereniging gemakkelijker gemaakt door een financiële bijdrage van StuwKr8.

Volgend bericht

Word lid van