Herdruk jeugdboek 'Helsluis'

Jeugdboek ‘Helsluis’ herdrukt

In 2020 vieren we ’75 jaar bevrijding’. Een van de onderdelen daarvan is een tentoonstelling over de ‘Merwedegijzelaars’ in De Koperen Knop. Op 16 mei 1944 hielden de Duitse bezetters een grote razzia als vergelding voor het doden van 2 ‘landwachters’ door het verzet. De verwachting is dat de basisscholen de tentoonstelling over de Merwedegijzelaars zullen bezoeken.
In 2018 verscheen een jeugdboek over dit onderwerp met de titel 'Helsluis'. Dit boek is door de Historische Vereniging gratis uitgedeeld aan alle leerlingen van groep 8 van de plaatselijke basisscholen. Inmiddels is het geheel uitverkocht. Omdat er nog steeds naar wordt gevraagd is i een herdruk verschenen.

Scholengemeenschap De Hoven, met veel leerlingen uit Hardinxveld-Giessendam, wil het onderwerp van het boekje ‘De Helsluis’ gebruiken in een musical. Daarom  wordt ‘De Helsluis’ tegen sterk gereduceerde prijs ter beschikking gesteld van deze scholengemeenschap.
We hopen hiermee te bereiken dat jongeren leren hoe het is om te leven in onvrijheid en repressie en zich daardoor nog meer bewust worden van de vrijheid die we met elkaar genieten. Zo wordt een bijdrage geleverd aan één van de MAG doelen ‘het respectvol met elkaar omgaan’.
De herdruk van dit boek wordt voor de Historische Vereniging gemakkelijker gemaakt door een financiële bijdrage van StuwKr8.

Het boekje is verkrijgbaar in het Historisch Informatiecentrum, Peulenstraat 243 (geopend op zaterdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur), in museum De Koperen Knop en bij boekhandel Ritmeester, Rembrandtstraat 29, in Boven-Hardinxveld. U kunt het boekje ook bestellen via ons mailadres info@hv-hardinxveld-giessendam.nl.  De prijs is € 7,50. Als u wilt dat het boekje naar u wordt verzonden betaalt u € 4,20 extra aan portokosten.  Dan wordt het totaalbedrag € 11,70.          U kunt het bedrag overmaken naar: Rabobank: NL65 RABO 0325 0991 38 / ING: NL68 INGB 0003 8796 69. Dringend verzoek bij uw bestelling uw naam en adres te vermelden!

Tevens is het boekje te koop bij het Sliedrechts Museum en bij de Historische Vereniging Sliedrecht. In Werkendam kunt u het boekje verkrijgen bij Boekhandel De Angelot, Hoogstraat 56 en bij de Historische Vereniging Werkendam en De Werken

.Verdere contactgegevens vindt u onder aan deze pagina.

Volgend bericht

Word lid van