‘Met mevrouw Króó-oon’: nieuwe uitgave van de Historische Vereniging.

Nadat in het najaar een publicatie is verschenen over de voedseltochten van ds. Van der Poel, verschijnt er op vrijdag 1 april alweer een volgend boekje. Ditmaal geschreven door Jolijn de Rooij-Kroon en Liesbeth Leenman-Kroon.

Een boekje vol herinneringen aan hun bijzondere moeder, Janny Kroon-Brouwer
Hoewel allemáál bijzonder, sommige vrouwen zijn het toch extra. En deze vrouw heeft een paar dochters voortgebracht die al net zo bijzonder zijn. Samen hebben ze op liefdevolle wijze hun herinneringen aan hun -vorig jaar overleden- moeder opgeschreven. “Onze moeder wilde ten alle tijde anders zijn dan iedereen, vooral niet standaard. Mama wenste origineel te zijn. En warempel: ze wás het”.
Het is een bundel geworden vol anekdotische herinneringen, die een blik willen werpen op het alledaagse leven van drie zusjes en hun moeder in de jaren ’60 en ’70 van de vorige eeuw. Verhalen die wellicht deels herkenbaar zijn en bij velen voor een milde glimlach zullen zorgen. 

Wie Janny Kroon-Brouwer heeft gekend, zal dit boekje inderdaad lezen met een glimlach van herkenning. De soms wat dromerige en niet altijd even praktische Janny Brouwer, die getrouwd was met een man die haar goed aanvulde: de broodnuchtere Jacob Kroon.
Hoewel met lichte toets geschreven is dit boekje een schriftelijk monument voor deze liefdevolle vrouw. En zeker ook voor haar man die haar de kans gaf om te zijn wie ze was!Leden van de Historische vereniging Hardinxveld-Giessendam ontvangen het boekje gratis.

Het boekje, getiteld ‘Met mevrouw Kroo..oon!’ wordt bezorgd bij alle leden van de Historische Vereniging en is voor € 12,50 te koop in het Historisch Informatiecentrum, Peulenstraat 243 (zaterdagmorgen 10:00-12:00 uur), museum De Koperen Knop, Binnendams 6, boekhandel Rinnah, Peulenstraat 245 en boekhandel Ritmeester, Rembrandstraat 29

Naar overzicht
Volgend bericht

Word lid van
onze vereniging!

Lid worden