Najaarslezing 2018

Najaarslezing 27 november2018 – Jubileumavond 40 jaar Historische Vereniging door Olga Harmsen

De najaarslezing heeft als onderwerp de kunststroming ‘Art Nouveau’ en wordt gehouden door mevrouw Olga Harmsen uit Dordrecht. Voorzitter, Johan van den Bout, geassisteerd door Alie van Lopik, openen de avond met een welkomstwoord.

Mevrouw Harmsen vertelt en legt uit. Heel duidelijk en boeiend. Haar lezing illustreert zij met veel foto’s die in de grote zaal van De Parel goed zijn te zien op twee grote schermen. Veel voorbeelden van Art Nouveau of Jugendstil van over onze landsgrenzen, maar ook veel voorbeelden uit ons eigen land. Om maar dichtbij huis te blijven, prachtige voorbeelden vanuit onze ‘moederstad’ Dordrecht.

Afscheid
Na de lezing wordt mw. Jany Dubbeldam bedankt voor alles wat ze voor de Historische Vereniging heeft betekend.

Jubilarissen
Twee leden van het bestuur hebben al het wel en wee van de vereniging meegemaakt vanaf het eerste begin: Willy van de Bree en Arnold de Haan. Beiden 40 jaar bestuurslid. Ook voor hen een geschenk en een bloemetje. Chapeau!

Nieuwe website
Na de pauze presenteert Martin Klomp van MM Design de nieuwe website. Hij toont ons de verschillen tussen de oude en de nieuwe website en vertelt ons over het gemak van deze nieuwe website.

Nieuwsbrieven bijvoorbeeld of uitnodigingen worden nu nog per post verzonden. We willen dit graag zo veel mogelijk per mail gaan verzenden. Dan is het wel van belang dat we het e-mailadres van onze leden in huis hebben. Maar we missen nog veel mailadressen. Als u lid bent en uw mailadres nog niet aan ons heeft gestuurd, stuur dan een mailtje naar Johan de Bruin.  j.de.bruin01@hetnet.nl

Volgend bericht

Word lid van