Najaarslezing 2019 'Een muur van water'

Najaarslezing 26 november2019 – door Teuntje de Haan

Op dinsdag 26 november organiseert de Historische Vereniging haar najaarslezing in de bibliotheek aan de Pietersweer.

De najaarslezing wordt gehouden door mw. Teuntje de Haan, auteur van het boek ‘Een muur van water’. Zij vertelt over haar ervaringen tijdens en na de Watersnoodramp, die in de nacht van 31 januari op 1 februari 1953 plaatsvond. Teuntje is geboren in Alblasserdam en groeide op in Bleskensgraaf. Teuntje was een kleuter toen haar vader in het holst van die nacht vertrok om mensen te gaan helpen. Samen met haar moeder en broertje bracht zij vier bange dagen door op een ijskoude zolder, vergeefs wachtend op zijn terugkeer. Op basis van herinneringen, ontmoetingen met ooggetuigen, dagboeken en ander uniek bronnenmateriaal reconstrueerde zij vijfenzestig jaar later wat er precies was gebeurd. ‘Een muur van water’ is een aangrijpend verhaal waarin gebeurtenissen uit een noodlottig verleden zich op intrigerende wijze verbinden met het heden.

Op deze avond is het boek te koop. Boekhandel Miek-Kado uit Giessenburg verzorgt in de pauze een signeersessie. Voor meer informatie: www.eenmuurvanwater.nl

De lezing begint om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. De avond is toegankelijk voor leden en niet-leden. . De toegang is gratis en er is plaats voor maximaal  90 personen.

Nieuwsbrieven bijvoorbeeld of uitnodigingen worden nu nog per post verzonden. We willen dit graag zo veel mogelijk per mail gaan verzenden. Dan is het wel van belang dat we het e-mailadres van onze leden in huis hebben. Maar we missen nog veel mailadressen. Als u lid bent en uw mailadres nog niet aan ons heeft gestuurd, stuur dan een mailtje naar Johan de Bruin.  j.de.bruin01@hetnet.nl

Volgend bericht

Word lid van