RABO club support 2019

Rabo Club Support….. dank voor uw stem op de Historische Vereniging

Dankzij uw stem ontving Historische Vereniging  op 15 oktober een cheque van € 2000,- van de actie Rabo Club Support.

In 2020 vieren we 75 jaar bevrijding. Een goede zaak, we moeten vooral de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog blijvend bewaren. Een van de activiteiten is een een tentoonstelling in De Koperen Knop over de Merwedegijzelaars. Het destijds verschenen boekje ‘Merwedegijzelaars, slachtoffers van de razzia van 16 mei 1944’ is geheel uitverkocht en, doordat inmiddels nieuwe feiten bekend zijn, ook toe aan herziening. We willen deze publicatie graag opnieuw uitgeven. In 2018 verscheen een jeugdboek over dit onderwerp met de titel 'De Helsluis'. Ook dit boek is geheel uitverkocht en we willen het graag laten herdrukken. Scholengemeenschap De Hoven wil het onderwerp uit het boekje ‘De Helsluis’ gebruiken in een musical. Voor al deze uitgaven is veel geld nodig, ca. € 3000,- .
Via de Rabo-Clubsupport kunnenwij dit  financieren en daarom dank voor uw stem! Op zaterdag 5 oktober ontvingen we een cheque van € 1000,- van Kringloopwinkel De Cirkel. Ook dit geld zal een nuttige bestemming vinden......

Bekijken
Volgend bericht