Presentatie van het boek
'Van burenhulp tot onderneming'

'Van Burenhulp tot onderneming'

Na vele jaren van onderzoek, verzamelen van informatie en verhalen, schrijven en herschrijven werd op zaterdagmiddag 30 november in de Kerk met de Beelden het boek 'Van burenhulp tot onderneming : begraven in Hardinxveld en Giessendam’ geschreven door Ronald Nederveen, gepresenteerd.
Een boek over de geschiedenis van plaatselijke rouwtradities, aansprekers en begrafenisondernemers, begraafplaatsen en alles wat er nog meer betrekking heeft op rouw en overlijden in de geschiedenis van de gemeente Hardinxveld, Giessendam en Giessen-Oudekerk.

Na een welkom en een korte inleiding over de veranderde zeden en gewoonten t.a.v. onze rouwbeleving door vicevoorzitter Peter van Wijngaarden vertelde de auteur aan de hand van een PowerPoint presentatie over de totstandkoming van zijn boek. Daarna werd het eerste exemplaar overhandigd aan Alie en Evert van Lopik, resp. de eindredacteur en de vormgever van het boek.
Daarna was er nog een gezellig samenzijn met een drankje en een hapje.

Het boek wordt uitgegeven door de Historische Vereniging Hardinxveld-Giessendam en wordt gratis verzonden aan alle leden. Tevens is het voor € 18,50 te koop in het Historisch Informatie Centrum, Peulenstraat 243 (zaterdag 10-12 uur)

Nieuwsbrieven bijvoorbeeld of uitnodigingen worden nu nog per post verzonden. We willen dit graag zo veel mogelijk per mail gaan verzenden. Dan is het wel van belang dat we het e-mailadres van onze leden in huis hebben. Maar we missen nog veel mailadressen. Als u lid bent en uw mailadres nog niet aan ons heeft gestuurd, stuur dan een mailtje naar Johan de Bruin.  j.de.bruin01@hetnet.nl

Volgend bericht

Word lid van