Voedseltochten 1944-1945

De voedstlochten in de hongerwinter en in mei 1945

In de hongerwinter van 1944 en in het voorjaar van 1945 zijn door ds. J. van der Poel, toentertijd predikant bij de Oud Gereformeerde Gemeente te Giessendam, en ouderling L. Dubbeldam, schipper, een aantal gevaarvolle reizen gemaakt om meel en ander voedsel te halen in het bevrijde zuiden van ons land maar ook langs de de Waal. Dit gebeurde met een scheepje van schipper L(een) Dubbeldam. Over deze voedseltochten is nog wel het een en ander bekend. In diverse publicaties is er over geschreven. In 2020 herdenken we ’75 jaar Bevrijding’ en de Historische Vereniging wil graag aandacht besteden aan deze voedseltochten. Daarom zijn we dringend op zoek naar meer informatie van familieleden of anderen die hier nog iets over kunnen vertellen. We zijn ook op zoek naar foto’s (?) en informatie over de scheepjes van schipper Dubbeldam (hij had er twee: ‘De Hoop’ en ‘De vijf gebroeders’). Wie helpt ons verder om dit stukje geschiedenis vast te leggen en te bewaren?

Volgend bericht

Word lid van