Voorjaarslezing en algemene ledenvergadering
10 april 2019

Voorjaarslezing 10 april 2019 in partycentrum 't Hart, Nassaustraat 6 te Boven-Hardinxveld

De heer Ronald Nederveen vertelde over de vele rouwgebruiken die er vroeger waren en waarbij de buren een grote taak hadden, de veranderingen in deze gebruiken mede door de komst van de begrafenisondernemers en hun begrafenisonderneming, samen met degenen die ze bij hun werkzaamheden inschakelden.
Daarnaast was er aandacht voor de geschiedenis van de begraafplaatsen, de bijzondere graf-, rouw- en herdenkingsmonumenten en bijzonderheden uit de overlijdensaktes en krantenartikelen, alsmede zaken die uit overlevering zijn doorverteld.
De heer Nederveen werkt ook nog aan een publicatie over dit onderwerp, die de Historische Vereniging dit jaar hoopt uit te geven. Foto’s voor dit omvangrijke boekwerk zijn nog van harte welkom.

Aansluitend werd de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering gehouden

Volgend bericht