De voorjaarslezing 2022

‘De bebouwde cultuur in onze omgeving’, presentatie door Evert van Lopik

Na de gedwongen ‘coronapauze’ van twee jaar zal op dinsdagavond 19 april de voorjaarslezing van de Historische Vereniging Hardinxveld-Giessendam worden gehouden in zalencentrum De Parel, Talmastraat 9, aanvang 20.00 uur.

Beeldend kunstenaar Evert van Lopik zal aan de hand van een visuele en mondelinge presentatie, met als titel ‘De bebouwde cultuur in onze omgeving’ ons op verrassende wijze meenemen in onze bebouwde omgeving, zowel plaatselijk als in de dorpen om ons heen.

Evert van Lopik is bestuurslid van de Stichting Dorpsbehoud, een organisatie die samen met de Historische Vereniging en Museum De Koperen Knop de schoonheid en de cultuur van ons dorp in stand probeert te houden.

Als bestuurslid van de Stichting Dorpsbehoud is Evert van Lopik een pleitbezorger voor het behoud van gebouwen en of huizen die onze dorpscultuur lange tijd hebben bepaald en een voorstander om deze niet zomaar af te breken. Deze avond krijgt u veel foto’s te zien van bijzondere gebouwen in diverse bouwstijlen, kleine en grote monumenten, die niet alleen in ons dorp te vinden zijn maar in de gehele Alblasserwaard en Vijfheerenlanden.

Het zal ongetwijfeld een interessante en boeiende avond worden. Wij hopen u allen dan ook te ontmoeten op 19 april a.s. En zoals gebruikelijk zijn ook niet-leden van harte welkom. De toegang is gratis.

Volgend bericht

Word lid van